2021.12.06. 10:12:41
Látogatások száma eddig:6930024
Utolsó frissítés: 2008. 03. 02.
Ha értesülni szeretne újdonságainkról, híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!
 
Ajánlja honlapunkat barátainak, ismerőseinek!
 
Szerkesztők: info@greenfoto.hu
Az árramforrás
[2004. 03. 02.]


-Mindig legyen nálunk tartalékelem, vagy feltöltött tartalék akkumulátor! A nagy áramfogyasztás miatt ugyanis az akkuk, elemek hamar lemerülnek. Különösen igaz ez hideg helyen vagy télen.

-Használjuk az optikai keresôt! Ha az LCD panel nem mûködik, az óriási energiamegtakarítást jelent.

-Ha nem fotózunk, kapcsoljuk ki a gépet. Az automata kikapcsolás ugyan ezt megteszi, de általában csak percek múlva.

-Az elemeket-akkumulátorokat hideg idôben meleg helyen, azaz belsô zsebben vigyük magunkkal. Hidegben ugyanis a kapacitásuk jelentôsen csökken. Ilyenkor úgy is eljárhatunk, hogy a fényképezôgépben kihûlt elemet (akkut) „újramelegítjük” zsebünkben, addig pedig a másik elômelegítettel fotózunk.

-Hideg hely nyáron is akad barlangok és pincék formájában. Ilyenkor is számítsunk az elemek (és saját testünk) lehûlésére.

-Elemet, akkumulátort csak megbízható minôségût vásároljunk. A gyengébb minôségûvel lehet, hogy el sem indul a gép! Ez nem feltétlen gyártási hiba, hanem az elem kisebb terhelhetôségû tipus. Szén-cink elemmel pl. ne is próbálkozzunk.

-Akku vásárlásakor vigyázzunk arra, hogy milyet lehet gépünkbe tenni: NiCd (nikkel -kadmium-), NiMH (nikkel-fémhidrid-) vagy Li-ion (lítiumakkumumulátort). Lehet, hogy több fajtával is üzemel, de lehet, hogy csak egyféle tipust ajánl a gyártó. Ha választhatunk: a lítiumakkumulátor sokkal könnyebb társainál.

-Az egyes akkumulátor tipusokat csak a hozzájuk készült töltôvel tölthetjük! Más akkufajtához készült töltôvel való töltés az akku és a töltô tönkremenetelét okozza (nem feltétlen azonnal!). A drága, neves cég által gyártott töltô kíméli az akkukat, élettartamukat meghosszabbítja.

-A képek letöltésekor, otthoni fotózáskor, vagy ha a TV-n nézegetjük a képeket, használjunk hálózati adaptert! A kamertát gyártó cég adapterét vásároljuk meg, és túláramvédôt is csatlakoztassunk a hálózati táp elé, ha lehet.
Török György fotográfus